Project Description

Textielbedrukkingen

RODAS Copy & Office is specialist op het gebied van Textiel bedrukken. Het bedrukken van textiel wordt met verschillende technieken uitgevoerd vanaf enkelstuks tot grote oplages zelfs in full-color. Een logo of een foto met of zonder tekst, bijna alles is mogelijk. Ook voor verenigingen en sportclubs is dit een uitstekende mogelijkheid.

T-Shirt bedrukken

Wij bedrukken alle soorten T-shirts. De shirts kunnen door ons geleverd worden in de door u gewenste kleur of maatvoering maar u kunt de shirts ook zelf aanleveren.

Naast textiel zoals Polo’s, Sweaters, Overhemden, Jacks, T-shirts en Caps hebben wij ook een ruime keuze aan andere artikelen die voorzien kunnen worden van elke gewenste bedrukking. Het is mogelijk om uw eigen aangeschafte textiel te laten voorzien van uw gewenste bedrukking.

Hoe bedrukken wij Textiel?

RODAS Copy & Office maakt gebruik van de volgende technieken om textiel en cadeauartikelen te bedrukken:

  • Flex Folies
  • Transferdruk
  • Zeefdruk

Hieronder worden deze technieken kort toegelicht.

Flex Folies

Flex folies zijn dunne, flexibele folies waaruit teksten en logo’s gesneden kunnen worden. Flex folies worden voornamelijk gebruikt bij het bedrukken van textiel. De standaard flex folies zijn van zeer hoge kwaliteit en opdrukken middels flex folies gaan jaren mee zonder kwaliteitsverlies.
Aangezien flex folie bedrukkingen worden uitgesneden dient het materiaal dat niet tot de tekst / het logo behoort weggehaald te worden. Om dit te realiseren mogen de onderdelen van een logo niet te detaillistisch zijn. Flex folies hebben één kleur. Hierdoor is het niet mogelijk om logo’s met een kleurverloop met flex folies na te maken. Wel kan een logo eventueel terug gebracht worden naar één kleur. Hiertoe bekijken we samen met u graag naar de mogelijkheden.
De flexfolies worden d.m.v. een pers op hoge temperatuur bedrukt. Bedrukkingen met flex folies zijn uitermate geschikt voor textiel met:

  • Teksten.
  • Namen en rugnummers op (voetbal)shirts.
  • Logo’s in één kleur en eventueel een tweede of derde steunkleur.

Twijfelt u of uw logo geschikt is voor flex folie, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op, zodat wij u kunnen adviseren over de mogelijkheden.

Transferdruk

De opdruk wordt d.m.v. een laserprinter op een transferpapier aangebracht. Hierna wordt het te bedrukken textiel of cadeauartikel met de transfer op een pers op hoge temperatuur tegen elkaar aangedrukt. Tijdens dit proces zorgt de druk en de hitte er voor dat de inkt op het transferpapier loslaat en zich hecht op het produkt. Als transferdruk wordt gebruikt bij artikelen die regelmatig gewassen worden, dan dient rekening gehouden te worden met een lichte slijtage van de opdruk. Als vuistregel hanteren wij dat je deze slijtage na 25 – 30 wasbeurten zichtbaar wordt.
Als textiel bedrukt is met een transfer, mag het NIET in de droger. Bedrukkingen met transfer zijn uitermate geschikt voor:

  • Textiel voor kort gebruik (25-30 wasbeurten).
  • Denk hierbij aan een evenement, vrijgezellenavond of gewoon fun.

Zeefdruk

Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken kleding stuk wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Zeefdruk is uitermate geschikt voor kleding bedrukken met grotere aantallen.

Zeefdrukinkt is goed dekkend;

dit maakt dat ook gedrukt kan worden op donkere beelddragers. Donkere kleding bedrukken is dus geen probleem bij zeefdruk techniek. Wij kunnen wel 12 kleuren kleding bedrukken op één zeefdruk carrousel.

Voordelen van zeefdruk op kleding? Grotere oplage, snelle levertijd, scherpe prijs.

Wij willen u er echter wel op wijzen, dat wij niet aansprakelijk gesteld kunnen worden bij eventuele schade welke kan ontstaan tijdens het bedrukken van uw textiel.

Borduurservice

U kunt op onze professionele digitale Borduur Service gemakkelijk en snel textiel laten borduren op de ultra moderne Toyota Borduurmachine ESP 9000 waarmee 15 kleuren tegelijk kunnen worden gebruikt. Een logo of een tekst behoren beide tot de mogelijkheden. U kunt iets laten borduren voor zowel persoonlijke doeleinden als voor promotie- en/of reclamedoeleinden.

Vragen over textielbedrukken of textielborduren, vraag hiervoor naar de mogelijkheden door ons te bellen op 076 501 75 13 of stuur een email naar info@rodas-copy.nl

Textiel bedrukken
Textiel bedrukken